Gelderland

Popcornkraam valt van aanhanger A1 Ugchelen

UGCHELEN – Een popcornwagen is vrijdagmiddag op de A1 van een aanhanger afgevallen nadat de spanbanden los schoten. De popcornwagen belandde op een deel van de A1 waardoor de rechterrijstrook werd afgesloten. Het gevolg; 55 minuten file tussen Kootwijk en Apeldoorn.

Het ongeluk gebeurde even voor 18.00 uur toen een automobilist met een aanhanger, met daarop een popcornkraam over de A1 reed in de richting van Apeldoorn. De spanbanden die de kraam op zijn plek moesten houden schoten los waardoor de kraam op de A1 terecht kwam.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Ook een berger was snel op de ongevalsplek. Hij heeft de kraam verder richting de berm geduwd waardoor de rechterrijstrook kon worden vrijgegeven.

Omdat de kraam nu niet meer rolbaar is moet er een grote kraan komen om de popcornkraam te bergen. Vanwege de lange file is besloten om de berging uit te stellen tot na 20.00 uur. Dan zal de rechterrijstrook worden afgesloten en zal de berging van start gaan. Ook het asfalt wat beschadigd is zal dan worden hersteld.

Waardoor de spanbanden los schoten is niet bekend.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen