Zuid-Holland

Opnieuw blokkade door Extinction Rebllion A12 Den Haag voor 23e dag op rij

DEN HAAG – Zondagmiddag 1 oktober was er opnieuw een demonstratie aan de Utrechtsebaan in Den Haag. Dit is voor de 23e dag op rij.

Activisten van Extinction Rebellion blokkeerde opnieuw de oprit van de A12. De mobiele eenheid werd ingezet en heeft de demonstranten aangehouden en met bussen weggevoerd. Dit keer werd ook een tegendemonstratie gehouden door mensen die tegen de blokkade van de snelweg zijn. De politie heeft beide groepen uit elkaar weten te houden.

Ook klommen diverse activisten in de portalen boven de weg en gingen daar zitten. De actie werd vroegtijdig afgebroken omdat het niet meer veilig was voor de demonstranten door mensen die op een oproep waren afgekomen om tegen de blokkade te demonstreren.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen