Gelderland

Vrachtwagenchauffeur richt grote ravage aan A1 Apeldoorn

APELDOORN – Een vrachtwagenchauffeur heeft donderdagochtend een flinke ravage aangericht op de A1 bij Apeldoorn. De chauffeur heeft meerdere pionnen en een lantaarnpaal omver gereden. Ook heeft de chauffeur meerdere malen tegen een vangrail aangezeten. Na honderden meters kwam de chauffeur tegen een betonblok tot stilstand en werden de hulpdiensten gebeld.

Het merkwaardige voorval vond rond 11.00 uur plaats. De chauffeur reed ter hoogte van knooppunt Beekbergen eerst meerdere pionnen omver die daar stonden wegen wegwerkzaamheden. Niet veel later ramde hij een vangrail en een lantaarnpaal. De chauffeur nam de eerstvolgende afrit, reed de IJsseldijk op en reed daar tegen een betonblok aan. De hulpdiensten werden door omstanders gebeld waarna al snel de politie en ambulancedienst arriveerden.

De chauffeur werd nagekeken door het ambulancepersoneel waarna hij met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrachtwagen raakte fors beschadigd en moest door een berger worden afgesleept.

Waarom de chauffeur doorreed na de eerste ongelukken is niet bekend.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen