Gelderland

Voetganger ernstig gewond bij zeer ernstig ongeval Kerkdijk Heerde

HEERDE – Bij een zeer ernstig ongeluk op de Kerkdijk in Heerde is een voetganger ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis overgebracht, aldus de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 19.45 uur op de Kerkdijk. Een automobilist reed vanaf Heerde in de richting van Veessen. Op het donkere gedeelte van de Kerkdijk, die door bomen omringd is en geen lantaarnpalen langs de weg staan, schepte de automobilist een voetganger. De voetganger vloog over de auto heen en belandde hard op het wegdek.

Omstanders schoten direct te hulp. Meerdere ambulances en politiewagen spoedden zich richting de plek van het ongeluk. Bij aankomst troffen zij een zwaar beschadigde auto aan met een flink gehavende voorruit. Achter de auto lag de voetganger die ernstige verwondingen had opgelopen. De ambulance heeft zich direct over het slachtoffer ontfermd. Een opgeroepen traumahelikopter landde in de buurt van het ongeluk in een weiland. De arts van het mobiel medisch team heeft het ambulancepersoneel geassisteerd.

Het slachtoffer is, zo meldt de politie in zorgwekkende overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De bestuurder van de auto is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Dat is gebruikelijk bij aanrijdingen met ernstig letsel. Op deze manier krijgt de bestuurder namelijk meerdere rechten.

De politie heeft de Kerkdijk afgesloten voor onderzoek door de verkeersongevallen dienst. Na het onderzoek zal de auto worden afgesleept.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen