Gelderland

Enorme vlammenzee verwoest hoofdkantoor webshopbeheerder Zutphen

ZUTPHEN – In een bedrijfspand van Webcompanies aan de Brinkhorst in Zutphen is zaterdagavond een hevige brand uitgebroken. De enorme vlammen sloegen metershoog uit het pand.

De brandweer kreeg rond 23.30 uur een melding binnen van een voorbijganger die rookontwikkeling uit het pand zag komen en de brandweer alarmeerde. De brandweer rukte direct groots uit, omdat het vrij snel duidelijk werd dat het ging om een hevige brand. In het pand zit Webcompanies gevestigd. Een grote webshopbeheerder voor 29 online webwinkels.

De brandweer kwam met vier blusvoertuigen, twee hoogwerkers en ondersteunend materieel ter plaatse. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij. Er kwam veel rook vrij wat richting de gevangenis in Zutphen trok. Daar werd de ventilatie uitgeschakeld en werden diverse metingen verricht.

De omgeving is ruim afgezet zodat de brandweerlieden genoeg ruimte hebben om te kunnen werken.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen