Utrecht

Jonge automobilist botst frontaal tegen betonnen rand brug Leusden, twee traumateams opgeroepen

LEUSDEN – Zondagmorgen 8 oktober om 4.15 uur heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden aan de Lockhorsterweg in Leusden.

Een jongeman reed met zijn Audi een doodlopende straat in. Met hoge snelheid naderde hij het einde van de autoweg en reed richting de fietsbrug. Hier ging het vreselijk mis. De automobilist botste met hoge snelheid een paal omver en kwam vervolgens tot stilstand tegen de betonnen rand van de brug. 

Hulpdiensten werd groots opgeroepen, meerdere ambulances, brandweerwagens en twee traumateams kwamen naar de locatie van het ongeval. Het slachtoffer zat bekneld in het voertuig en moest door de brandweer uit de wagen bevrijd worden. Het slachtoffer werd vervolgens in het bijzijn van een trauma-arts behandeld aan zijn verwondingen waarna hij met spoed werd overgebracht naar het UMC in Utrecht. 

Aan de buitenkant van het zwaar beschadigde voertuig werden een paar schoenen aangetroffen, die niet van het slachtoffer waren. Hierdoor werden twee wagens met duikers van de brandweer opgeroepen en ingezet. Het vermoeden bestond namelijk dat de automobilist een persoon had geraakt welke te water zou kunnen zijn geraakt. De duikers van de brandweer hebben een groot stuk van de Heiligenbergerbeek afgezocht naar een mogelijke tweede slachtoffer. Na een uur zoeken hebben zij niemand aangetroffen. 

De weg is in beide richtingen afgesloten voor verkeer en de Forensische Opsporing Verkeer doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het is onbekend met welk letsel het slachtoffer is overgebracht. 

Foto’s: Marnix Manschot Fotografie

Gerelateerde artikelen