Noord-Holland

Inbreker Hornbach Zaandam gegrepen door politiehond Ivar

ZAANDAM – Afgelopen nacht werd de politie in Zaandam gealarmeerd voor een inbraakalarm in de Hornbach in Zaandam. Daarbij werden meerdere zones van het inbraakalarm geactiveerd.

De politie werd samen met de Hondengeleider en politiehond Ivar die kant op gestuurd. De hond begon direct aan zijn zoektocht in de bouwmarkt. Daarna vertoonde de politiehond ‘verhoogd’ zoekgedrag. Een teken voor zijn geleider dat er menselijke lucht waar wordt genomen door de politiehond.

Niet veel later werd de verdachte gevonden. Er werd nog gesommeerd om mee te werken maar daar dacht de verdachte anders over. Ter aanhouding is politiehond Ivar ingezet. Tijdens de arrestatie verzette de dader zich.

Hij is hierna aangehouden maar omdat de dader is gebeten door de politiehond was er eerst medische zorg nodig. Er werd een ambulance opgeroepen voor de verdachte waarna hij na een korte behandeling is overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten en verhoord.

Foto: @politiehonden_noord_holland Instagram

Gerelateerde artikelen