Gelderland

Scooterrijder heeft engeltje op schouder na ongeval Laan van Kuipershof Apeldoorn

APELDOORN – Een scooterrijder heeft woensdagochtend meerdere engeltjes op zijn schouder gehad bij een ongeluk op de Laan van Kuipershof in Apeldoorn. De scooterrijder werd geschept door een automobilist waarna hij en zijn scooter door de lucht vlogen.

Het ongeluk gebeurde rond 7.15 uur. De scooterrijder wilde de Laan van Kuipershof oversteken en werd tijdens het oversteken geschept door een automobilist. Hoe dat heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht. De kruising is beveiligd met verkeerslichten. Een van de twee zal dus door het rode licht hebben moeten gereden.

Door de botsing, brak het achterwiel van de scooter af. Naast het achterwiel vlogen meerdere onderdelen van de scooter af. De auto kwam na ongeveer 20 meter tot stilstand. Het achterwiel belandde nog enkele meters verder.

De scooterrijder is door het toegesnelde ambulancepersoneel nagekeken en behandeld. Wonder boven wonder, hield hij geen ernstige verwondingen over aan het ongeluk. Je kunt dus wel stellen dat hij een paar engeltjes op zijn schouder heeft gehad. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Zowel de auto als scooter raakte fors beschadigd. De auto is door een berger afgesleept.

De Laan van Kuipershof was gedurende de afhandeling van het ongeluk afgesloten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen