Zuid-Holland

Jongen (15) zwaargewond na steekpartij Rotterdam, 17-jarige verdachte aangehouden

ROTTERDAM – Vrijdagmiddag 13 oktober tegen 14.25 uur heeft een steekincident plaatsgevonden aan de Abram van Rijckevorselplein in Rotterdam.

Een jongen van 15 jaar oud is zwaargewond geraakt door de steekpartij. Het incident gebeurde op het busplatform. Omstanders schopten direct te hulp in afwachting van de hulpdiensten. Ook landde er een traumahelikopter in de buurt van het steekincident. Het slachtoffer werd na behandeling door de trauma-arts met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hij heeft een ernstige steekwond opgelopen in zijn rug.

De verdachte is in de omgeving aangehouden. Dit gebeurde in de Paganinistraat. De verdachte is een 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel.

In eerste instantie was het niet duidelijk waar het steekincident plaats had gevonden. Maar getuigen wisten te vertellen dat het in metrostation Capelsebrug was gebeurd. Forensisch rechercheurs deden daar sporenonderzoek en de camerabeelden zijn uitgekeken. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd en wat daaraan voorafging, is druk bezig.

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de steekpartij. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen