Gelderland

Man (52) overleden na val in de Grift Deventerstraat Apeldoorn

APELDOORN – De man die afgelopen nacht in het water viel in de Grift aan de Deventerstraat in Apeldoorn is overleden. Dat bevestigt de politie. De man was met zijn fiets te water geraakt in het centrum van Apeldoorn en werd door agenten uit het water gehaald en gereanimeerd.

De hulpdiensten werden rond 00.45 uur gealarmeerd nadat voorbijgangers de man zagen liggen in de Apeldoornse Grift ter hoogte van de Deventerstraat en alarm sloegen. De hulpdiensten rukten massaal uit. Naast meerdere politiewagens, twee ambulances en meerdere brandweerwagens werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Politieagenten die in de buurt waren haalden de man uit het water en startte direct met het reanimeren van de man. Ambulancepersoneel heeft vervolgens de medische zorg over de man overgenomen. Brandweerlieden hebben het incident met doeken afgeschermd zodat voorbijgangers, die naar en van de binnenstad afkwamen niets vervelends te zien kregen.

De man werd onder begeleiding van de MMT-arts met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij later overleed. Hoe de man in het water terecht kwam is niet bekend. De politie gaat uit van een eenzijdig noodlottig ongeval.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen