Noord-Holland

Groot alarm om mogelijk explosief in box Amsterdam

AMSTERDAM – Dinsdagmorgen 17 oktober tegen 08.00 uur zijn de hulpdiensten groots ingezet aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Amsterdam.

Door de politie is in een box mogelijk explosief materiaal aangetroffen. Direct is de omgeving groots afgezet en werden meerdere woningen uit voorzorg ontruimd. Vanwege de inzet van meerdere hulpinstanties werd ten behoeve van de onderlinge communicatie rond 09.45 uur opgeschaald naar het sein ‘GRIP 1’. Leden van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werden ingezet om onderzoek te doen bij de box. Ook het Quick Response Team (een speciaal team van de brandweer getraind voor grof of extreem geweld) stond uit voorzorg stand-by.

Het explosief is door de EOD uit de kelderbox gehaald en zal op een veilige plek tot ontploffing worden gebracht.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen