Gelderland

Grote uitslaande brand in leegstaande boerderij Bennekom

BENNEKOM – Zaterdagmiddag heeft een verwoestende brand de rust aan de Bennekomsekade in Bennekom verstoord. De vlammenzee verslond een woning met een rieten dak, waardoor de historische constructie in vlammen opging.

De brandweer snelde naar de locatie en moest al snel opschalen naar Middelbrand om het vuur te bestrijden, maar de brand had zich al naar buiten verspreid. Gezien de afgelegen locatie in het buitengebied, ondervond de brandweer moeilijkheden bij het verkrijgen van voldoende bluswater. Als gevolg hiervan werden waterwagens ingezet om te helpen bij de bluswerkzaamheden.

Tot op heden zijn er geen meldingen van gewonden, maar de woning met zijn karakteristieke rieten dak heeft aanzienlijke schade opgelopen. De precieze oorzaak van de brand wordt momenteel onderzocht door de hulpdiensten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen