Overijssel

Scooterrijder ernstig gewond na botsing tegen pilaar van brug in Deventer

DEVENTER – Op de Boxbergerweg in Deventer is ter hoogte van de spoortunnel een scooterrijder ernstig gewond geraakt. De scooterrijder is tegen een pilaar van de brug gebotst.

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 17.45 uur. Door een nog onbekende oorzaak botste de scooterrijder, die vanaf de Boxbergerweg richting de Spoorstraat reed, tegen de pilaar. Volgens een politieagent ter plekke is hij in de bocht gewoon rechtdoor gereden en tegen de pilaar tot stilstand gekomen.

De scooterrijder liep bij het ongeluk ernstig letsel op. Hij is met spoed naar de inmiddels gelande traumahelikopter gebracht door het ambulancepersoneel. De arts van de traumahelikopter is meegereden in de ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle.

De politie sloot de tunnel af vanwege onderzoek. De scooter is door de agenten uiteindelijk in een politiebusje geladen en zal op het bureau nog technisch worden onderzocht.

Het verkeer op de Boxbergerweg moet rekening houden met forse verkeershinder. De tunnel blijft namelijk nog enige tijd afgesloten omdat er brandstof op het wegdek ligt. Dit zal eerst moeten worden schoongemaakt.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen