Gelderland

Politie rukt uit voor ‘schietpartij’ Mauvestraat Apeldoorn, blijkt zwaar vuurwerk

APELDOORN – De politie is zaterdagnacht met meerdere wagens met spoed uitgerukt voor een mogelijk schietincident aan de Mauvestraat in Apeldoorn. Bij aankomst van de politie bleek na kort speurwerk het verhaal toch anders te wezen.

Rond 02.00 uur kreeg de politie een melding binnen van een verontrustende bewoner van een woning aan de Mauvestraat. In de buurt van de kruising met de Aalbert Cuyplaan, zouden zeker drie schoten zijn gelost. Eén bewoner zou BAM BAM BAM hebben gehoord waarna hij personen zag weg gaan. Omdat de politie het zekere voor het onzekere nam, kwamen zij met meerdere voertuigen ter plaatse. Agenten droegen kogelwerende vesten. Na kort speurwerk en aan de hand van camerabeelden bleek zwaar illegaal vuurwerk de boosdoener te zijn geweest.

Naast een appartementencomplex werden restanten van het vuurwerk aangetroffen. Omdat er verder geen kogelhulzen werden aangetroffen en op camerabeelden ook het een en ander te zien was gaat de politie er dus vanuit dat er niet geschoten is.

De Mauvestraat was voor nog geen week geleden in het nieuws nadat er een dodelijke schietpartij had plaatsgevonden. Bij het schietincident kwam een 21-jarige jongeman om het leven. Het onderzoek naar het schietincident loopt nog. De politie heeft inmiddels wel verschillende aanhoudingen verricht in die zaak.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen