Landelijk

KNMI: Kustgebieden opgeschaald naar code oranje vanwege storm Ciarán

NEDERLAND – Vanaf het einde van de ochtend geldt voor Zeeland een weerswaarschuwing van code oranje vanwege zeer krachtige windstoten met snelheden variërend tussen 100 en 110 kilometer per uur, afkomstig uit het zuiden.

Later op de dag zullen deze ongunstige weersomstandigheden zich naar het noorden uitbreiden, waardoor code oranje ook van kracht zal zijn voor de kustgebieden van Zuid-Holland, Noord-Holland en het westelijke deel van het Waddengebied. In de loop van de avond zal de wind geleidelijk afnemen vanuit het zuiden, waarbij een weerswaarschuwing van niveau geel geldt voor windstoten met snelheden variërend tussen 80 en 100 kilometer per uur.

Elders in het land geldt vanaf halverwege de ochtend een weerswaarschuwing van niveau geel vanwege krachtige windstoten met snelheden tussen 75 en 90 kilometer per uur, met name in het westelijke deel van het land. Gedurende de avond zal de wind afnemen en zullen deze krachtige windstoten geleidelijk afzwakken. In het noordwestelijke kustgebied blijven de krachtige windstoten echter aanhouden tot vrijdagochtend.

Gerelateerde artikelen