Opmerkelijk

Lange achtervolging door Nederland eindigt in Duitsland

OBERHAUSEN/WESEL (D) – Op het YouTubekanaal van Politie Landelijke Eenheid is een video te zien waarin de Nederlandse politie de achtervolging inzet van een gestolen voertuig.

In de video is te zien hoe meerdere Snelle Interventie Voertuigen (SIV) van de politie zich aansluiten bij de achtervolging die in het westen van het land bij knooppunt Prins Clausplein lijkt te beginnen. De verdachte rijd met snelheden ver boven de 200km/h over de A12 in oostelijke richting. Hierbij haalt de chauffeur meerdere gevaarlijke capriolen uit en remt de auto meermaals op de snelweg.

Wanneer het duidelijk begint te worden dat de automobilist richting Duitsland rijdt, wordt de Duitse meldkamer door de Nederlandse meldkamer geïnformeerd over de achtervolging en dat deze mogelijk zal worden voortgezet in Duitsland. Het gestolen voertuig gaat uiteindelijk de grensovergang van de A12 bij Beek/Elten over en rijd Duitsland binnen. Op dat moment is de Duitse politie al geïnformeerd en staan zij paraat om aan te sluiten bij de achtervolging.

Ook in Duitsland gaan de snelheden flink omhoog en worden auto’s links en rechts in gehaald. De verdachte auto komt tot aan Oberhausen op de A3 waar de Duitse politie spijkermatten gebruikt om de verdachte tot stoppen te brengen. De spijkermatten hebben effect. De banden van het gestolen voertuig lopen langzaam leeg waarna de auto volledig tot een stoppen komt.

Op beelden is te zien dat de man door de Duitse politie onder schot wordt gehouden waarna de personen worden aangehouden. De Duitse politie heeft het onderzoek overgenomen en laat weten dat zij twee verdachten hebben aangehouden. Dankzij de spijkermatten van de Duitse politie is de megalange achtervolging tot stoppen gedwongen.

De schade aan het gestolen voertuig wordt verhaald op de verzekeringsmaatschappij en uiteindelijk op de verdachte. In Nederland mag de politie tot op heden nog geen spijkermatten gebruiken.

Gerelateerde artikelen