Opmerkelijk

Zwaar verwaarloosd hondje vol klitten gevonden in woning Woerden

WOERDEN – De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vorige week een schrikbarende ontdekking gedaan. Zij troffen in een woning een zwaar verwaarloosd hondje aan dat onder de klitten zat. Het beestje kon nog amper lopen en was niet meer te herkennen.

Afgelopen donderdag ging de LID samen met de politie de woning binnen wat stonk naar ammoniak. Daar vonden zij het hondje zwaar verwaarloosd en onder de klitten. Het hondje stonk enorm naar urine en kon vanwege de dikke laag klitten bijna niet meer lopen.

Het hondje leek ook te zijn uitgedroogd. Een vacht vol met klitten kan ernstige complicaties opleveren voor de hond. Het beestje is in beslag genomen en heeft inmiddels veel water gedronken en heeft een scheerbeurt gekregen. Voor de schadelijke ammoniaklucht in de woning krijgt de bewoonster bestuursrechtelijke lasten opgelegd. Verbetert de situatie niet? Dan kan dat leiden tot vervolgmaatregelen.

Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID)

Gerelateerde artikelen