Gelderland

Automobilist zonder shirt en op slippers onder invloed achter stuur klemgereden door politie op A1

APELDOORN – Vannacht is een automobilist onder invloed klemgereden op de snelweg en heeft een parkerende vrachtwagen een politiecontrole plat gelegd.

Op de A1 tussen afritten Deventer en Lochem vond vannacht van 20:00 tot 03:00 uur een grote verkeerscontrole plaats. Op parkeerplaatsen in beide rijrichtingen stonden politie, belastingdienst en douane om passanten aan een controle te onderwerpen. Middels ANPR camera’s werden voertuigen waar iets mee aan de hand is, zoals belastingschuld of openstaande boetes, gespot en door motorrijders naar de controlepost gebracht. Ook werden willekeurige passanten meegenomen, waarbij de focus wel lag op bestelbusjes en internationaal verkeer. De exacte resultaten van deze controle zijn nog niet bekend. Er zijn in ieder geval naar schatting meer dan 100 voertuigen gecontroleerd en tientallen bekeuringen geschreven voor onder meer verlopen rijbewijs en rijden onder invloed. Ook zijn er zeker 2 auto’s in beslag genomen door de belastingdienst vanwege achterstallige betalingen.

Tegen het einde van de controle trof een motoragent een slingerende automobilist aan op de snelweg. Hij kreeg een volg teken, maar reageerde daar niet op en begon erg langzaam te rijden, zo’n 40 à 50 km/h. De motorrijder probeerde met zwaailichten de boodschap kracht bij te zetten, maar ter hoogte van de controlepost reed de bestuurder gewoon door. Meerdere motorrijders en een politieauto zetten daarop de snelweg dicht om de auto klem te rijden. De bestuurder kon vervolgens direct worden aangehouden. De man zat zonder shirt en met korte broek en slippers achter het stuur. In de auto lagen meerdere lege bierflessen. De man is aangehouden vanwege rijden onder invloed, of dit komt door alcohol en/of drugsgebruik wordt onderzocht.

Rond middernacht legde een vrachtwagenchauffeur onbedoeld één van de controleplaatsen lam. Vanwege een nadere controle werd de buitenlandse chauffeur gevraagd de combinatie iets aan de kant te zetten, maar de man begreep het verkeerd waarna hij vol de berm in reed en daar tot aan de as wegzakte. Een bergingsbedrijf moest de vrachtwagen weer lostrekken. Doordat de vrachtwagen de enige weg op de parkeerplaats blokkeerde kon deze een uur niet gebruikt worden voor de controle.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen