Opmerkelijk

Twee oudere honden van 9 en 11 jaar oud achtergelaten bij veerboot Ameland

AMELAND – Vrijwilligers van RTZ & Dierenambulance Ameland kwamen gisterenavond voor een grote schok te staan. Zij troffen daar twee honden aan die waren achtergelaten bij een fietsenstalling bij de veerboot van Ameland.

De eigenaar van de honden was opgestapt en nam de veerboot terug naar het platteland. De twee oudere honden van 9 en 11 jaar waren achtergelaten in de stromende regen. Bij de honden stond een tas met daarin voer, voerbakken en de paspoorten van de honden. Omdat het achterlaten van een dier strafbaar is heeft de dierenambulance direct de politie gealarmeerd.

Agenten reden direct na de melding vanaf Dokkum naar de haven van Holwerd waar zij direct een aanhouding konden doen. De honden worden tijdelijk opgevangen bij de dierenambulance waarna er vandaag naar een geschiktere plek wordt gezocht.

Foto’s: RTZ & Dierenambulance Ameland

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *