Opmerkelijk

Achtergelaten honden op Ameland Igor en Vlekje krijgen waarschijnlijk nieuw baasje

AMELAND – De twee honden die zondagavond zijn achtergelaten bij de veerboot op Ameland, krijgen hoogstwaarschijnlijk een nieuw baasje. Dat meldt Omrop Fryslân op haar website. De honden werden zondagavond met een spanband vastgeknoopt aan een fietsenstalling bij de veerboot met een tas met voer, paspoorten en voerbakken.

De honden Igor en Vlekje komen nu eerst bij in een tijdelijke opvang in Drachtstercompagnie. Een medewerker van de dierenambulance laat weten dat de achtergelaten honden veel reacties hebben achtergelaten. Een mogelijk nieuw baasje komt helemaal uit Limburg. Voor dat dat kan gebeuren moeten de honden eerst goed uitrusten en onderzocht worden.

Honden ouder dan gedacht

Aanvankelijk werd er gedacht dat de honden 9 en 11 jaar oud zijn. Maar ze zijn nog ouder. Ze zijn 11 en 15 jaar oud. Volgens de dierenambulance zijn de honden hoogstwaarschijnlijk hun hele leven al bij elkaar. Er wordt nu goed gezorgd voor de honden.

De eigenaar van de honden is volgens de dierenambulance aangehouden. Het achterlaten van dieren is strafbaar in Nederland. De eigenaar zal zich dan ook moeten verantwoorden voor dit incident. De politie kan dit niet bevestigen noch ontkennen.

Foto’s: RTZ & Dierenambulance Ameland

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!