Gelderland

Tesla vliegt in brand Bunschoterweg Nijkerk

NIJKERK – Op dinsdag 14 november rond 20.50 uur was brand ontstaan op de Bunschoterweg tussen Bunschoten en Nijkerk, ter hoogte van Achterduyst. Tijdens het rijden vatte een Tesla vlam, een elektrische auto.

De inzittenden waren niet gewond geraakt. De brandweer werd met spoed opgeroepen. Enige tijd zorgde de brand voor een aanzienlijke rookontwikkeling. Brandweerlieden hebben de brand geblust. Het voertuig heeft aanzienlijke schade opgelopen en moest als verloren worden beschouwd.

Om de auto veilig te vervoeren, werd een bergingsbedrijf opgeroepen met een dompelcontainer. Dit is noodzakelijk omdat de accu van een elektrische auto soms spontaan kan herontsteken, zelfs nadat het voertuig is geblust. Met een dompelcontainer kan dit worden voorkomen. Tijdens het wachten op de dompelcontainer bleek dat een politiewagen vast in het gras zat.

Ondanks meerdere pogingen slaagde de agenten er niet in om uit het gras te komen. Brandweerlieden hebben de politiewagen daarom met een spanband aan de brandweerwagen bevestigd en vervolgens losgetrokken. Uiteindelijk werd de auto in de dompelcontainer geladen. Gedurende het incident was de weg afgesloten voor het verkeer, dit zorgde voor verkeershinder.

Foto’s: GinoPress BV

Gerelateerde artikelen