Opmerkelijk

Hond achtergelaten en vastgebonden in donker Holten

HOLTEN – Afgelopen donderdag kreeg Politie Rijssen-Holten een melding van een vastgebonden hond aan de Molenbelterweg in Holten.

Het beestje liep vroeg in de ochtend te blaffen en zachtjes te janken. De hond zijn chip is uitgelezen maar er is geen eigenaar achterhaald. De hond lijkt te zijn achtergelaten in de kou in het donker. De dierenambulance heeft de hond inmiddels opgehaald waar er voor hem gezorgd wordt in een warm onderkomen.

Via de chip is wel de fokker weten te achterhalen waar de hond vandaan kwam. Die heeft de gegevens van de eigenaar gedeeld met de politie. Er wordt nu onderzocht waarom de hond werd achtergelaten. Dit kan natuurlijk niet, aldus de politie. Mogelijk is er sprake van een wanhoopsdaad.

Voor de hond wordt nu goed gezorgd in Almelo. Er wordt gekeken wat de beste optie is voor de hond.

Gerelateerde artikelen