Zuid-Holland

Tiener op motorscooter gepakt na roekeloos rijgedrag zonder rijbewijs in Rotterdam

ROTTERDAM – De Verkeerspolitie Eenheid Rotterdam heeft afgelopen week een 16-jarige jongen aangehouden wegens roekeloos rijgedrag en het rijden zonder rijbewijs.

De politie wilde de motorscooter controleren maar de bestuurder gaf hier geen gehoor aan en zette het op een vluchten. Omdat agenten het niet verantwoord vonden zette zij de achtervolging niet in. Zij hadden namelijk ook geen kenteken kunnen lezen.

Een dag later troffen agenten opnieuw de motorscooter aan waarbij dit keer wel het kenteken goed leesbaar was. Volgens de gegevens zou de bestuurder van de motorscooter slechts 16 jaar oud zijn. De agenten waren onderweg naar zijn huis om verhaal te halen tot zij zagen dat de jongen hen tegemoet kwam rijden. Hij zette het meteen weer op een vluchten maar hij kwam niet ver. De jongen ging vrijwel direct onderuit. De jongen is uiteindelijk aangehouden door de politie.

De motor was niet verzekerd en had al meerdere forse overtredingen begaan. De motor is in beslag genomen en de Officier van Justitie zal bepalen of zij de motor laten verbeuren of vernietigen. In de motor lag ook nog een kentekenplaat met een tekst erop die ook al genoeg zegt.

De bestuurder van de motorscooter mag zich op een later moment gaan verantwoorden bij de rechter.

Foto: Verkeerspolitie Eenheid Rotterdam

Gerelateerde artikelen