Gelderland

Felle uitslaande brand in AZC Harderwijk, twee personen aangehouden

HARDERWIJK – In Harderwijk, op de Graaf Ottolaan, heeft dinsdag op woensdagnacht rond de klok van 02:30 uur een brand in een asielzoekerscentrum schade toegebracht. Volgens een ooggetuige woedde de brand in het kantoorgedeelte.

De situatie werd al snel kritiek, waardoor de brandweer genoodzaakt was om op te schalen naar het niveau “middelbrand”. Dit betekende dat naast de standaardinzet extra hulp ingeroepen werd, waaronder twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een officier van dienst. Ook verleende de Brandweer uit Ermelo bijstand met een waterwagen om het vuur te bestrijden.

De brandweerlieden handelden snel en effectief, waardoor ze erin slaagden de brand te beperken en het verdere uitbreken ervan wisten te voorkomen.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, hier wordt onderzoek naar gedaan door de Team Forensisch Onderzoek en brandweer. In verband met het incident heeft de politie twee personen gearresteerd.

Het is onbekend op welke grond en waarom zij zijn aangehouden.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen