Gelderland

Woning onbewoonbaar na felle brand Kwartelweg Apeldoorn

APELDOORN – Een felle brand in een woning aan de Kwartelweg in Apeldoorn heeft afgelopen nacht ervoor gezorgd dat meerdere bewoners in hun badjassen en pyjama’s op straat stonden.

Het is even voor 02.00 uur dat de brandweer een melding krijgt van een woningbrand. Bij aankomst van de brandweer stond de begane grond al volledig in brand. De rookontwikkeling was fors en was in de wijde omtrek goed te zien boven de wijk.

De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle. Desondanks is de woning voorlopig onbewoonbaar. Ook de naastgelegen woning heeft rookschade. De bewoners van de woning, een vrouw met haar kind sliepen. De vrouw lag op de bank toen er brand uitbrak in een pittenzak (een zak die je warm maakt tegen de koud), zeker in de koude dagen wordt dit veel gebruikt.

De vrouw wist snel haar kind wakker te maken en het huis te ontvluchten en 112 te bellen.

Niemand raakte bij de brand gewond. Wel is de woning dus onbewoonbaar en zal de vrouw samen met haar kind voorlopig elders moeten verblijven. De inzet van de brandweer trok enig bekijks van omwonenden. Zij stonden in badjassen te kijken hoe de brandweer druk bezig was met de bluswerkzaamheden.

Hoe de brand precies heeft kunnen ontstaan in de pittenzak is niet bekend. Het is niet de eerste keer dat de Apeldoornse brandweerlieden voor een soortgelijke brand in actie moet komen. Zo’n drie weken geleden gebeurde hetzelfde in een appartement aan de Kooikersdreef. Hier bleef de schade zeer beperkt door snel in grijpen van de bewoonster.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen