Landelijk

Flink koude dagen op komst, kans op natte sneeuw en nachtvorst

Vanaf vandaag zal de temperatuur in Nederland flink gaan zakken. Mede door de stevige wind die gaat waaien kan het heel guur aanvoelen. De gevoelstemperatuur kan zo overdag op de 1 of 2 graden liggen.

Vandaag (vrijdag) kan er door de buien en de wind enkele winterse neerslag vallen in de vorm van natte sneeuw. Ook dit weekend kan het erg koud aanvoelen buiten. Vooral op zondag kan de temperatuur behoorlijk koud zijn. Het kan dan overdag 4 tot 8 graden worden, maar door de wind kan de gevoelstemperatuur rond het vriespunt liggen.

In de aankomende week zal de temperatuur zowel overdag als in de nacht nog verder aflopen. Overdag kunnen de temperaturen variƫren tussen de 2 en de 5 graden. In de nachten is er elke keer kans op een lichte nachtvorst.

In een groot gedeelte van Nederland geldt er vrijdagmiddag code geel vanwege zware windstoten.

Houd er de aankomende dagen, en zeker volgende week, rekening mee dat er de kans bestaat dat de autoruiten weer gekrabd moeten worden.

Gerelateerde artikelen