Landelijk

Sneeuw op komst, koude en meerdere winterse dagen op komst

De temperatuur is flink aan het zakken en deze ochtend was het al flink druk op de weg. Met name in het oosten en noorden van het land. Daar is er een grote kans op natte sneeuw. Vanaf vanmiddag tot middernacht heeft het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KNMI) code geel afgegeven.

Vanaf het begin van de middag bestaat er een kans op lokale gladheid in het oosten als gevolg van sneeuwval. Het lijkt erop dat er nog geen sneeuwlaag zal ontstaan. Gedurende de middag zou ook het noorden en midden van het land hiermee te maken kunnen krijgen, terwijl het zuidoosten in de avond volgt. In sommige gebieden kan de sneeuw tegen het einde van de middag blijven liggen, vooral in het oosten, waar mogelijk een sneeuwlaag van enkele centimeters kan ontstaan.

Ook later in de week is er een kans op sneeuw en veel gladheid. Met name op dinsdagavond en woensdag kan er winterse neerslag vallen. In de nachten kan de temperatuur tot onder het vriespunt zakken en overdag is er kans op (lichte) winterse buien.

Gerelateerde artikelen