Utrecht

Grote ravage na ongeval op A28 bij Leusden

AMERSFOORT – Dinsdagmiddag 28 november omstreeks 15.50 uur heeft een flink ongeval plaatsgevonden aan de Rijksweg A28 Rechts 19,6 in Amersfoort. 

Vanuit Utrecht richting knooppunt Hoevelaken ging het vanmiddag goed mis op de snelweg ter hoogte van Afslag Leusden. Op de linker rijbaan moest een motorrijder vermoedelijk remmen voor zijn voorganger, sloeg over de kop en achteropkomende automobilisten kwamen met elkaar in botsing. In totaal zijn zeker 5 voertuigen en een motor betrokken bij het ongeval. De schade is groot. 

Meerdere ambulances en agenten kwamen ter plaatse om hulp te bieden. Eén persoon moest door de hulpdiensten uit zijn auto gehaald worden. Alle betrokkenen worden door het ambulancepersoneel gecontroleerd op hun klachten en verwondingen. Het is niet bekend hoeveel slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. 

Door het ongeval zijn twee van de drie rijstroken afgesloten voor verkeer. Hierdoor ontstaat een flinke vertraging vanuit de richting van Utrecht richting Knooppunt Hoevelaken. Meerdere bergers zullen zorg dragen voor het afslepen van de voertuigen en motor. 

De politie doet verder onderzoek. 

Foto’s: Marnix Manschot Fotografie

Gerelateerde artikelen