Landelijk

Opnieuw code geel: Winterse neerslag en vorst zorgen voor gladheid

NEDERLAND – Het KNMI heeft voor vanavond code geel afgegeven vanwege de gladheid door winterse neerslag en temperaturen rond het vriespunt.

In het oosten is het plaatselijk glad door sneeuw. In het noorden van Zuid-Holland en Utrecht is het door hagelbuien plaatselijk kortdurend glad. Op sommige plaatsen kan de sneeuw blijven liggen wat kan zorgen voor een wit sneeuwdek.

Vooral in het oosten en noordoosten is de kans op (winterse) neerslag groot. Dit kan regen gepaard met natte sneeuw zijn. Omdat het de aankomende nacht gaat vriezen bestaat de kans dat de gevallen neerslag bevriest aan het wegdek.

Code geel geldt van 21:00 tot 0:00 uur in de provincies Utrecht, Noord-Holland, Gelderland, Flevoland, Groningen, Overijssel, Drenthe en Friesland.

Gerelateerde artikelen