Landelijk

KNMI: Code geel voor gladheid en lokaal dichte mist

NEDERLAND – Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor het hele land code geel afgekondigd vanwege de verwachte weersomstandigheden, waaronder gladheid en lokaal (zeer) dichte mist.

Met de aanhoudende vorst gedurende de nacht worden de wegen snel glad, waardoor het gevaarlijk glad kan zijn op de wegen. Er wordt actief en preventief gestrooid om de wegen begaanbaar te houden. In het westen van het land bestaat bovendien de mogelijkheid van sneeuwbuien, wat de situatie verder kan compliceren.

Terwijl de nacht vordert, neemt ook in het midden en het zuiden van Nederland de kans op (zeer) dichte mist toe, wat het zicht op de wegen aanzienlijk kan beperken. Weggebruikers worden geadviseerd extra voorzichtig te zijn en waar mogelijk hun snelheid aan te passen.

Gedurende de loop van de avond en de vroege ochtenduren van morgen zal de mist naar verwachting weer geleidelijk verdwijnen, waardoor de wegomstandigheden verbeteren.

Code geel is actief vanaf vanavond 20:00 tot morgenochtend 11:00 uur.

Foto: Manfred Richter via Pixabay

Gerelateerde artikelen