Gelderland

Winterse neerslag zorgt voor ongelukken en gestrande voertuigen in Apeldoorn

APELDOORN – Door de hevige sneeuwval en de daarop een volgende gladheid zorgde voor meerdere aanrijdingen en gestrande voertuigen. Onder meer op de A50 ging het meerdere malen mis.

Rond 21.15 uur begon de neerslag, eerst regen en natte sneeuw te veranderen naar sneeuw waarna al vrij snel de wegen bedekt lagen met een laagje sneeuw. Niet veel later ging het mis op de Kayersdijk in Apeldoorn, hier botste twee voertuigen op elkaar. Niemand raakte gewond en de schade viel mee.

Op de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn ging het ter hoogte van Loenen twee keer mis. Eerst raakte een automobilist de macht over het stuur kwijt en begon te glijden een andere auto botste vervolgens tegen de glijdende auto aan. Meerdere hulpdiensten waaronder een ambulance werden met spoed aangestuurd. De twee rechterrijstroken werden afgesloten.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleken beide bestuurders ongedeerd. Wel liepen beide voertuigen schade op. Eén van de twee moest door de berger worden afgesleept.

Nog geen twee kilometer verderop was een automobilist uit de bocht gevlogen ter hoogte van de afrit en in de bosjes tot stilstand gekomen. Ook hierbij raakte niemand voor zover bekend is gewond. Wel liep de auto schade op. Terwijl de hulpdiensten bezig waren met de afhandeling van het ongeluk op de afrit, vond er op te toerrit naar de A50 alweer een volgend incident plaats.

Een vrachtwagenchauffeur was gaan glijden en door het gladde wegdek had hij geen grip meer. De chauffeur kon niet verder rijden en blokkeerde de gehele toerrit. Rijkswaterstaat sloot de toerrit van de A50 richting Arnhem af. Een berger kwam ter plaatse om de vrachtwagen los te trekken.

De winterse neerslag zorgde vooral in het oosten en noorden van het land voor forse verkeershinder.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen