Zuid-Holland

Waarschuwingsschot gelost door politie bij demonstratie Ahoy Rotterdam

ROTTERDAM – Donderdag 30 november was er een demonstratie bij Ahoy aan de Ahoyweg in Rotterdam.

De demonstratie was tegen een grote internationale wapenbeurs die plaatsvindt in Ahoy. De gehele ochtend was de sfeer grimmig bij de demonstratie. De politie loste een waarschuwingsschot omdat er werd gezegd dat er een persoon in een groepje een wapen op zak had, dit zou zijn gezien door omstanders. Hierop rende een 15-jarige jongeman weg waarna de politie het waarschuwingsschot loste. De wegrennende jongeman gaf zich hierna direct over waarna de politie de man kon staande houden. Uiteindelijk bleek het een wapen dat gezien was, een aansteker in de vorm van een wapen. De politie heeft de jongeman meegenomen voor een goed gesprek op het bureau. De aansteker is in beslag genomen omdat deze te erg op een echt vuurwapen leek.

De actievoerders staan voor de ingang van Ahoy met meerdere spandoeken met leuzen erop.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen