Landelijk

KNMI: Code oranje voor Noord- en Zuid-Holland vanwege gladheid

NEDERLAND – Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft code oranje afgekondigd voor de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland vanwege de verwachte gladheid. Deze gladheid wordt veroorzaakt door buien die vanaf de zee het land op trekken, resulterend in een bevriezing van de ondergrond.

Gedurende de nacht zal het vanuit het zuiden opklaren, wat leidt tot drogere omstandigheden. Desondanks blijft code geel van kracht voor bevriezing van natte weggedeelten. In de rest van Nederland geldt eveneens code geel, niet alleen vanwege de verwachte gladheid, maar ook in verband met voorspelde sneeuwval.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in de twee provincies om niet de weg op te gaan als dit niet nodig is.

Gerelateerde artikelen