Overijssel

Meeuw verstrikt in visdraad in Venenpark Maasstraat Deventer

DEVENTER – De brandweer had vanochtend een koud klusje in het Venenpark aan de Maasstraat in Deventer. Een meeuw was verstrikt geraakt in een visdraad die in een boom hing, en kon niet meer weg komen uit het water.

Door een buurtbewoner is de brandweer en dierenambulance ingeschakeld. Een brandweerman is met een waadpak het water in gegaan om de meeuw los te knippen uit de boom. Vervolgens zijn brandweerlieden op de kant nog minutenlang druk geweest met het loshalen van de draad, die flink verstrikt zat rond de poten en vleugels. Uiteindelijk is de meeuw er zonder verwondingen vanaf gekomen en vloog hij na de reddingsactie weer weg.

Volgens een buurtbewoner is het al de 5e keer in een paar jaar dat een meeuw of andere vogel op deze manier verstrikt raakt. Vissers proberen dicht bij het eilandje te komen met hun lijnen omdat zich daar veel vis op houdt, maar raken regelmatig de bomen waarna ze de lijnen doorknippen en de draden in de boom blijven hangen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen