Gelderland

Vier voertuigen betrokken bij kettingbotsing afrit A1 Apeldoorn Zuid

APELDOORN – Op de afrit van de A1 bij Apeldoorn Zuid vond vanavond een kettingbotsing plaats. Vanwege werkzaamheden bij een kruising onderaan de afrit was er sprake van filevorming op de afrit. Een bestelbus zag de file te laat en reed er vol op in.

De auto waar hij op botste schoot door tegen de voorganger, en dit herhaalde zich nog 2 maal. Uiteindelijk raakten 4 auto’s (en de bestelbus) betrokken. De zwarte Seat die direct door de bus werd geramd liep forse schade op. De bestuurder van deze auto is naar het ziekenhuis gebracht. Ook zat in deze auto een hond, deze is door een kennis opgehaald. De hond liep wat moeilijk, maar houdt waarschijnlijk geen letsel over aan het ongeval. De bestuurders van de overige 3 auto’s, en bestuurder van het busje, zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar raakten niet gewond.

De afrit bleef open tijdens de afhandeling van het ongeval, verkeer kon met gepaste snelheid via de vluchtstrook erlangs rijden. Op de voorste auto na moesten alle voertuigen worden afgesleept door een bergingsbedrijf

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen