Overijssel

Auto in brand gestoken Het Vlier Deventer, aanmaakblokje en doordrenkte doek gevonden

DEVENTER – Aan Het Vlier in Deventer is vannacht rond 4:15 uur een auto in brand gestoken. Dat het gaat om brandstichting is dit keer overduidelijk: op één van de autobanden lag nog een zwartgeblakerd aanmaakblokje welke niet goed in brand was gegaan.

Naast de auto werd een doordrenkte doek gevonden, mogelijk voorzien van brandbare vloeistof. De brandweer van Diepenveen was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Wel scheurde door de brand de brandstoftank. Hierdoor stroomde liters brandende benzine over straat en dreigden andere geparkeerde auto’s daardoor ook in vlammen op te gaan, maar met hoopjes zand en blusschuim kon dit worden ingedamd.

De eigenaresse van de auto wil anoniem blijven, maar vertelt wel geen idee te hebben waar dit vandaan komt en denkt aan willekeur. De auto, die geparkeerd stond op een eigen mindervaliden plek, is total loss. De Forensische Opsporing van de politie gaat in de loop van de ochtend onderzoek doen. Het niet ontbrande aanmaakblokje is al vast door agenten meegenomen als bewijsmateriaal, in de hoop dat daar dadersporen op zitten.

De gemeente komt met hekken om de parkeerplek ruim af te zetten, zodat eventuele sporen zoveel mogelijk intact blijven. Agenten gaan in de loop van de ochtend buurtonderzoek doen. Bij woningen en een tegenover de brand gelegen school zijn door agenten diverse beveiligingscamera’s en videodeurbellen gezien, de hoop is dat een dader hier op te zien is. Wie camerabeelden heeft van Het Vlier en directe omgeving waar mogelijk iets op te zien is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Deventer wordt al jaren geteisterd door series autobranden, vaak gaan er in een paar maanden tijd tientallen auto’s in vlammen op en blijft het vervolgens weer een paar maanden rustig. Voor zover bekend is er voor de laatste serie branden nooit iemand gepakt. Ook is het niet duidelijk of het om 1 seriebrandstichter gaat of dat er sprake is van losstaande incidenten, zoals onderlinge conflicten of verzekeringsfraude. Vaak verbranden bij een forse autobrand alle bruikbare sporen en heeft sporenonderzoek geen enkele zin meer, waardoor de enige hoop is dat camera’s de brandstichting hebben vastgelegd. Nu de brandstichting een keer deels ‘mislukt’ is zet de politie ook meteen groter in op de sporen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen