Gelderland

Felle uitslaande brand in bedrijfspand Wilmersdorf Apeldoorn

APELDOORN – De brandweer in Apeldoorn is tegen het einde van de middag groots gealarmeerd voor een felle uitslaande brand in een bedrijfspand aan de Wilmersdorf in Apeldoorn.

De eerste melding kwam omstreeks 17:20 uur binnen. Al snel werd er opgeschaald naar het sein middelbrand en later naar het sein grote brand. Daarmee worden automatisch meerdere brandweervoertuigen aangestuurd.

Het betreft een uitslaande brand op een industrieterrein. De politie heeft door middel van een omroepinstallatie omstanders gevraagd te vertrekken uit de straat. De straat is afgesloten om hulpverleners hun werk te laten doen.

De brandweer is bezig met meerdere voertuigen om de brand te bestrijden. Volgens Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland bevindt de brand zich in een hok voor opslag van gas en waterstof. Deze elementen zijn niet blootgesteld aan de brand. De brandweer laat extra wagens ter plaatse komen om de boel te koelen en een bluswagen wordt ingezet om de brand te scheiden van de gasflessen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen