Gelderland

Enorme knal gevolgd door brand in auto Pelikaanlaan Apeldoorn

APELDOORN – Een gigantische knal gevolgd door een brandende auto, bewoners van de Pelikaanlaan in Apeldoorn zaten om die reden afgelopen nacht rechtop in bed. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de auto.

Het is even na half 1 toen bewoners van de Pelikaanlaan een gigantische knal hoorden. Ze zaten rechtop in bed. Toen zij gingen kijken uit het raam bleek op een nabijgelegen parkeerplaats een auto te branden. De brandweer werd gebeld. Zij waren snel ter plaatse en bluste de brandende auto. Door het snelle optreden van de brandweer werden omliggende auto’s van de vlammen gered en liepen hierdoor geen schade op.

De brandende auto daarin tegen moet als verloren worden beschouwd. De politie gaat uit van brandstichting. Mede omdat er vermoedens zijn dat er een brandende vloeistof onder de auto is gegooid, gezien er brand woedde onder de auto.

De politie is een onderzoek gestart en gaat forensische onderzoek doen. De politie vraagt mensen, die iets gezien hebben om contact op te nemen via 0900-8844.

Ook is de politie op zoek naar een persoon die vlak voordat de brand werd ontdekt weg liep vanaf de parkeerplaats.

De omgeving van de auto is afgezet met linten. Forensisch experts gaan in de loop van de dag onderzoek doen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen