Gelderland

Tientallen verlichte trekkers brengen manden met appels en zuivel naar ouderen in Duiven

DUIVEN – In Duiven reden vanavond tientallen verlichte trekkers. Het is een initiatief van verschillende boeren die zich hebben aangemeld. Tijdens de tocht worden mandjes met zuivel en appels uitgedeeld aan ouderen in diverse zorgcentra.

Tijdens de tocht door Duiven rijden er 60 landbouwvoertuigen mee. Elk met een unieke, verlichte versiering. Aan boord hebben ze mandjes met zuivel en appels voor de oudere mensen. Het idee is in het leven geroepen om ouderen in verzorgingstehuizen een extraatje te bieden tijdens de donkere dagen tussen Sinterklaas en Kerst.

Ook zit er een wedstrijdelement in deze tocht. Een vakjury bekijkt alle verlichte trekkers. De mooist verlichte trekker wint een prijs. In de jury zitten burgemeester van Duiven Huub Hieltjes en kinderburgemeester Elfi Lukkassen.

Foto’s: 112 Nieuws Nederland

Gerelateerde artikelen