Flevoland

Twintig woningen ontruimd na enorme knal Almere-Poort

ALMERE – De hulpdiensten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag massaal uitgerukt na een melding van een explosie bij een woning in Almere Poort. Meerdere woningen aan het Freyaplantsoen zijn ontruimd en het plantsoen is afgesloten. Er is opgeschaald naar GRIP 1.

De brandweer werd om kwart voor één gealarmeerd voor een woningbrand aan het Freyaplantsoen, waarbij sprake zou zijn van een explosie. Ter plaatse werden draden bij een woning aangetroffen die mogelijk onderdeel zouden kunnen zijn van een explosief. Daarop werd het plantsoen afgezet en omliggende woningen ontruimd. Bewoners worden opgevangen in de brandweerkazerne in Almere Poort.
Explosievendeskundigen zijn gealarmeerd en doen onderzoek. De explosie werd door omwonenden in de ruime omgeving gehoord. Er is zover bekend geen sprake van brand en het is nog niet bekend wat er aan schade is aangericht.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen