Gelderland

Automobilist raakt van de weg, ramt meerdere bomen en slaat over de kop Kneuterstraat Wilp

WILP – Op de Kneuterstraat ter hoogte van recreatieplas Bussloo is vanavond rond 18:40 uur een automobilist van de weg geraakt, tegen meerdere bomen gereden en over de kop geslagen. Een van de bomen brak daarna af en belandde bovenop de auto.

Omwonenden hoorden de klap en kwamen poolshoogte nemen. Ze troffen de bestuurder aan die zelf uit het voertuig wist te komen. De bestuurder vroeg meteen om niet de politie in te schakelen, maar dat deden de omwonenden uiteraard wel. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek waarom de bestuurder er liever geen politie bij had: het rijbewijs van de man was enige tijd geleden al ongeldig verklaard na verkeersovertredingen, en tevens leek de man behoorlijk onder invloed. De bestuurder weigerde echter elke medewerking aan een alcohol- of bloedproef. Het slachtoffer bleek ook gewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie geeft aan dat de man vanwege de weigering aan de testen automatisch de hoogste straf krijgt, welke wordt bepaald door de officier van justitie. Daarbij wordt uiteraard ook het rijden zonder geldig rijbewijs meegenomen.

De auto lag na het ongeval op de kop en vast onder een omgereden boom. De brandweer is opgeroepen om de boom weg te zagen, zodat de berger de auto weer rechtop kon trekken en af kon voeren.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen