Overijssel

Twee zwaargewonden na nachtelijke steekpartij vlak bij discotheek in Lemele

LEMELE – Bij café/discotheek Zaal Dijk in het Overijsselse Lemele heeft vannacht rond 3:15 uur een steekincident plaatsgevonden. Het incident vond plaats in een straat naast de horecazaak. Hierbij zijn 2 personen zwaargewond geraakt.

Er rukten 2 traumahelikopters uit, waarvan er uiteindelijk een vlak bij het dorp geland is, de ander ging retour. Beide slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht, bij een van de ambulances is de trauma-arts uit de heli meegereden voor ondersteuning. De beide slachtoffers zouden in de buikstreek zijn geraakt.

De politie heeft op basis van getuigenverklaringen kort na het incident een auto met daarin 3 personen staande kunnen houden in het naastgelegen Ommen. De 3 inzittenden van de auto zijn daarbij aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. De Officier van Dienst van de politie, Patrick Oude Geerdink, vertelt dat in de auto het vermoedelijke steekwapen (een mes) is aangetroffen. Deze is in beslag genomen.

Het incident vond plaats in de naastgelegen Dominee Berkhofweg. De beide slachtoffers zijn daar op straat neergestoken. De straat is enige tijd afgezet door de politie voor onderzoek. Morgen zal er buurtonderzoek plaatsvinden waarbij ook wordt gekeken naar camerabeelden in de straat. Daarnaast worden camerabeelden van de horecagelegenheid uitgekeken om te zien of er binnen al een conflict aan vooraf is gegaan, de politie bevestigt in ieder geval dat het gaat om bezoekers van de discotheek.

Er waren veel getuigen omdat het rond de uitloop van de disco druk was op straat. De politie heeft al meerdere getuigen gesproken. Wie aanvullende informatie heeft of filmpjes van de ruzie wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen