Gelderland

Vijf honden gered bij grote uitslaande brand in woning Zutphenseweg Klarenbeek

KLARENBEEK – Bij een uitslaande brand in een woning aan de Zutphenseweg in Klarenbeek zijn zaterdagavond vijf honden gered. Eén van de bewoners is gewond geraakt en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand werd rond 23.00 uur ontdekt door de bewoners. Zij wisten zich zelf tijdig naar buiten te brengen samen met hun vijf honden. De vlammen sloegen al snel uit de woning, die gelegen ligt langs de Zutphenseweg, een provincialeweg tussen Apeldoorn en Voorst. Vanaf de drukke weg belden meerdere automobilisten 112 vanwege de zichtbare vlammen.

De brandweer rukte direct massaal uit omdat al vrij snel duidelijk werd dat het ging om een forse uitslaande brand. De rookontwikkeling was in de wijde omtrek goed te zien.

De brandweerlieden begonnen direct met blussen en ontfermen zich over de bewoners. De bewoners, een gezin van drie stonden buiten samen met hun vijf honden. Eén van de bewoners, een man raakte gewond en is door ambulancepersoneel verzorgd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De honden worden nagekeken door een dierenarts.

De brandweer was ondertussen druk bezig met het bestrijden van de hevige vlammenzee. De vlammen sloegen meters hoog uit de woning.

De brandweerlieden konden niet voorkomen dat de woning volledig in vlammen opging. De bewoners zullen de komende tijd elders onderdak moeten vinden.

De provincialeweg was vanwege de inzet van de brandweer afgesloten. De politie regelde het verkeer in goede banen.

De oorzaak van de brand is niet bekend en zal later worden onderzocht indien dit nog mogelijk is.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen