Utrecht

Fietstser zwaargewond na aanrijding Hogeweg Amersfoort, automobilist aangehouden

AMERSFOORT – Op maandagavond 18 december rond 21.50 uur vond er een ernstig verkeersongeval plaats op de Hogeweg in Amersfoort.

Het incident deed zich voor op de kruising bij de Stadsring. Een auto en een fietsster kwamen met elkaar in aanrijding. Volgens ooggetuigen zou de automobilist door het rode verkeerslicht zijn gereden, maar de politie moet dit nog officieel bevestigen via hun onderzoek.

Het slachtoffer liep ernstige verwondingen aan haar gezicht op. Omstanders boden eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten. Het ambulancepersoneel behandelde het slachtoffer ter plaatse en bracht haar met spoed over naar een nabijgelegen ziekenhuis, waarbij gebruik werd gemaakt van een speciaal matras.

De bestuurder van de auto is door de politie gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

De politie ondervraagt getuigen en een deel van de kruising is afgesloten voor nader onderzoek.

Foto’s: Marnix Manschot Fotografie

Gerelateerde artikelen