Utrecht

Automobilist slaat over de kop en beland ondersteboven in water A28 Amersfoort

AMERSFOORT – Dinsdagavond 19 december omstreeks 23.35 uur raakte een auto te water aan de Rijksweg A28 re 21.6 in Amersfoort.

Bij het nemen van de afrit naar Amersfoort ging het goed mis. De automobilist verloor de controle over zijn voertuig, raakte in een slip, sloeg over de kop in de berm en kwam vervolgens ondersteboven in het water tot stilstand. Hulpdiensten waren snel ter plaatse om de nodige hulp te bieden. Wonder boven wonder kon de automobilist zelfstandig zijn auto verlaten en hield er een nat pak aan over. Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer ter plekke behandeld aan zijn verwondingen. 

Twee bergers moesten er aan te pas komen om de met water volgelopen auto weg te takelen. Rijkswaterstaat kwam ter plaatse om een veilige werkomgeving te creëren en de schade aan de infrastructuur vast te leggen. Inmiddels is de weg weer vrij. 

Foto’s: Marnix Manschot Fotografie

Gerelateerde artikelen