Landelijk

Code Geel: Storm Pia komt met zware windstoten Nederland binnen

NEDERLAND – Morgenochtend en -middag wordt er in het hele land krachtige wind verwacht als gevolg van storm Pia. Windstoten van ongeveer 80 km/uur kunnen zich overal voordoen, met name in de kustgebieden waar windstoten van 90 km/uur mogelijk zijn.

In het noordkustgebied kunnen de windstoten zelfs oplopen tot 100-110 km/uur. De windrichting varieert van west naar noordwest. Gedurende de nacht naar vrijdag zullen de zware windstoten zich voornamelijk beperken tot de kustgebieden, waarbij het Waddengebied tot vrijdagmiddag nog steeds kans heeft op deze krachtige windstoten.

Deze sterke windstoten kunnen leiden tot schade, zoals het afbreken van boomtakken en het rondvliegen van voorwerpen zoals dakpannen of tuinmeubels. Bovendien bestaat het risico op hinder en vertraging in zowel het weg- als het luchtverkeer.

Code geel is actief vanaf 13:00 tot 0:00 uur.

Gerelateerde artikelen