Gelderland

Automobilist aangehouden na eenzijdig ongeval A1 Wilp

WILP – Een automobilist is vannacht aangehouden na een ongeval op de A1 bij Wilp (Apeldoorn > Deventer). Het ging mis rond 1:50 uur en betrof een eenzijdig ongeval, waarbij de bestuurder heen en weer schoof tussen de vangrails. Een tijdelijke vangrail in verband met werkzaamheden is door de klap verschoven, de normale vangrail in de middenberm is flink ingedeukt. Beide moeten hersteld worden.

De bestuurder is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Na behandeling moest de man blazen. Hij is uiteindelijk aangehouden omdat hij na drie pogingen nog steeds niet correct in het apparaat blies en de alcoholwaarde dus niet kon worden gemeten. Op het bureau wordt verder uitgezocht of de man onder invloed was. Volgens omstanders hing er een alcohollucht rond de man.

Na het ongeval werden alle 3 de rijstroken afgesloten omdat de auto dwars over de weg stond en niet verplaatst kon worden. Verkeer kon passeren via de uitvoegstrook van het tankstation. De auto is afgesleept.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen