Overijssel

Brandweer redt hazen en egeltje van verdrinkingsdood IJssel Deventer

DEVENTER – De brandweer van Deventer heeft vanmiddag een aantal dieren, waaronder 2 hazen en een egel, gered van een stuk uiterwaarden bij de IJssel.

Het gaat om een landtong, welke normaal gesproken een vaste verbinding vormt tussen de wal ter hoogte van het IJsselhotel, en een trap in het midden van de spoorbrug. Door de hoge waterstand staat de landtong inmiddels bijna volledig onder water en zaten een aantal wilde dieren vast op de ‘eilandjes’ die zijn ontstaan en ook onder dreigen te lopen.

Een fietser die over het fietspad langs de spoorbrug reed zag de dieren in nood en schakelde de brandweer in. Deze kwam met onder meer duikers ter plaatse. Een brandweerman in duikpak ging met een groot schepnet vanaf de spoorbrug het water in, om de hazen en egel van het ontstane eilandje te plukken. De dieren zijn in een bak gestopt en meegenomen naar de kant, waar ze weer zijn vrijgelaten in de natuur.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen