Overijssel

Enorme ravage na nachtelijke explosie bij Hotel Royal Deventer

DEVENTER – Afgelopen nacht heeft er rond 05:00 uur een explosie plaatsgevonden bij hotel Royal aan de Brink in Deventer. De voordeur is er compleet uitgeblazen.

De explosie heeft de voordeur volledig weggeblazen, en een aanzienlijk groot raam is eveneens gesneuveld, waardoor een aanzienlijk deel van de gevel openligt. De kracht van de knal heeft zelfs aan de overkant van het plein bij verschillende woningen ramen doen breken. Op de plaats delict voert de politie een grondig onderzoek uit, waarbij forensisch onderzoek wordt verricht door specialisten en rechercheurs actief bezig zijn met het bevragen van buurtbewoners. Om een compleet beeld van de situatie te krijgen, wordt ook een drone ingezet.

De eigenaar van het pand heeft verklaard volledig in het duister te tasten over de mogelijke oorzaak van het incident. Het hotel was tijdens de kerstperiode gesloten, en er waren geen gasten aanwezig. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, waardoor er geen noodzaak was om opvang te regelen. De gemeente zal nu onderzoek doen naar de stabiliteit van de beschadigde gevel, terwijl de verzekeraar ter plaatse is om het (tijdelijke) herstel van de schade te coördineren.

Op door omwonenden gemaakte camerabeelden zou te zien zijn dat twee mannen wegrenden bij het pand, gevolgd door de explosie. Hoewel dit op de beelden schijnt te zijn vastgelegd, kan de politie op dit moment nog geen officiële bevestiging geven.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen