Gelderland

Snelweg afgesloten na ongeval tussen twee auto’s A1 Wilp

WILP – Als gevolg van een ernstig ongeval op de A1 tussen Apeldoorn en Deventer is de snelweg ter hoogte van Wilp in de richting van Deventer volledig gesloten geweest. Zowel de politie, brandweer als meerdere ambulances zijn met spoed ter plaatse gekomen.

Het ongeval vond plaats kort na 19.00 uur, net voor de IJsselbrug. Twee personenauto’s botsten hard op elkaar vanwege een nog onbekende reden. Een van de voertuigen schoot hierdoor in de vangrail en kwam midden op de weg tot stilstand. Tevens raakten de auto’s een derde voertuig, dat licht beschadigd raakte. Na de botsing lag de weg bezaaid met brokstukken, waarop vier auto’s reden en eveneens beschadigd raakten.

Uiteindelijk zijn er drie ambulances ter plaatse gekomen. Na controle hoefde niemand naar het ziekenhuis te worden vervoerd. In de auto met Duitse kentekenplaten, die achterop de voorganger reed, bevonden zich twee volwassenen en drie kinderen. De kinderen kregen knuffelbeertjes van de hulpdiensten om van de schrik te bekomen. De auto die van achteren werd aangereden, in de vangrail terechtkwam en het meest beschadigd was, had slechts één inzittende, de bestuurder. Ook hij bleek ongedeerd na controle door ambulancepersoneel. In de derde auto, die aan de achterzijde werd aangeraakt, zaten vier vrouwen, maar ook zij bleven ongedeerd.

De snelweg is kort voor 21.00 uur weer opengesteld. Het verkeer dat achter het ongeval vastzat, heeft ongeveer twee uur vertraging opgelopen, terwijl het achteropkomende verkeer bij afrit Twello van de snelweg werd geleid.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen